Laboratorijska stakla

Laboratorijska stakla po obimu i mnoštvu proizvoda predstavljaju najvažniji segment naše proizvodnje. Sa više od 1000 artikala u proizvodnji, nudimo našim kupcima izuzetan izbor laboratorijskog stakla.

Detaljnije

Tehnička stakla

Proizvodimo široku paletu specijalnih staklenih proizvoda za potrebe korišćenja u industiji. Za ove potrebe izrađujemo stakla koja su otporna na temperature, termošokove, pritsak, habanje, dejstva hemijskih jedinjenja.

Detaljnije

Servis

Osim proizvodnje, nudimo i mogućnost servisiranja i popravke laboratorijskog stakla, čime mu se znatno produžava vek eksploatacije. Nakon prijema stakla ili fotografije oštećenog stakla mi vršimo procenu troškova servisa…

Detaljnije

Proizvodnja

Proizvodnja laboratorijskog i tehničkog stakla uglavnom se zasniva na principima kontrolisane deformacije usijanog stakla. Staklo se najčešće zagreva gasnim plamenicima do tačke omekšavanja, a potom tehnikom duvanja, presovanja, savijanja, fuzije dovodi u planirani oblik. Staklo oblikujemo mašinskim i manuelnim putem. Veoma je prisutan manuelni rad vrhunskih staklarskih majstora na plamenicima, koji na taj način izrađuju komplikovane staklene aparature. Osim termičke obrade, doradu vršimo tehnologijama brušenja, sečenja, poliranja, bušenja, peskiranja, graviranja, štampanja, nanošenjem slojeva, lamiranja i kaljenja. U proizvodnji koristimo mnogo vrsta stakala u zavisnosti od potreba kupaca, sa posebnim akcentom na borosilikatna stakla. Sva stakla koja se upotrebljavaju kao sirovina u proizvodnji, isključivo su od najboljih proizvođača staklenog materijala. Zahvaljujući tome i naši proizvodi su na nivou kvaliteta kao i proizvodi najrenomiranijih proizvođača laboratorijskog i specijalnih stakala u svetu.

Galerija slika

Slika proizvodnje